Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, u Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom.

15.12.2023.
ntvic.ba

Jutros je u većem dijelu Hercegovini pretežno sunčano, a u ostatku zemlje oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je zabilježena slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan Sedlo 1; Sokolac 2; Bihać, Sarajevo 4; Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Livno 5; Doboj, Sanski Most, Tuzla, Zenica 6; Drvar 7; Široki Brijeg, Trebinje 8; Mostar, Neum, Stolac 11; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Tokom noći i u nizinama se očekuje slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura. Dnevna temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 12 °C.

Continue Reading