Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana

19.03.2024.
ntvic.ba

Jutros u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u većem dijelu Hercegovine i na jugoistoku Bosne, a na planinama slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan Sedlo, Sokolac 3; Bijeljina, Gradačac 4; Doboj 5; Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 6; Bugojno, Drvar, Livno 7; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Zenica 8; Široki Brijeg 9; Trebinje 10; Neum 12; Mostar 13; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, na normali je i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Dio prijepodneva u istočnim područjima Bosne i u većem dijelu Hercegovine sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 17 °C.

Continue Reading