Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas oblačno vrijeme sa padavinama, mogući jaki udari vjetra

16.01.20023.
ntvic.ba

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine su na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U narednim danima oblačno vijeme, obilne padavine i olujni udari vjetra

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padavine na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno i u centralnim područjima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Prije podne se očekuju i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom, na planinama će padati snijeg. Prije podne snijeg je moguć u nizinama na području Krajine. Jakih udara juga može biti još u jutarnjim satima na području Hercegovine, centralne i istočne Bosne. Do sredine se očekuje slabljenje vjetra. Temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Continue Reading