Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas u BiH oblačno sa kišom i snijegom

12.01.2023.
ntvic.ba

U Bosni će danas biti prolazno naoblačenje, prijepodne sa kišom u Krajini, dijelu centralne i sjeverne Bosne, a snijegom u višim područjima.

U Hercegovini će preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U petak prijepodne po kotlinama u Bosni magla. U drugom dijelu dana prolazno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U subotu prije podne po kotlinama u Bosni magla. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 3 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 12 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 12 stepeni.

Continue Reading