Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme, tokom vikenda oblačno sa padavinama, u nižim područjima kiša, na planinama snijeg

13.01.2023.
ntvic.ba

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

Sutra se u našoj zemlji, prema najavama meteorologa, očekuju prolazne slabe padavine prije podne. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti mage. U noći na ponedjeljak jače naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C.

U ponedjeljak pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C.

Continue Reading