Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Do ponedjeljka otvorene obje trake u Donjoj Jablanici na M-17

12.05.2023.
ntvic.ba

U poslijepodnevnim satima bit će otvorene obje trake u Donjoj Jablanici, na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar. Planirano je da takav režim saobraćaja (obje trake u funkciji) bude na snazi za vikend, a onda će u ponedjeljak, 15. maja, ponovo biti zatvorena jedna traka i saobraćaj će biti regulisan semaforima, naveli su iz BIHAMK-a.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25. novembar i Grab za saobraćaj je zatvorena desna strana dionice autoputa A-1 Lepenica – Tarčin. Saobraća se u dvosmjernom režimu rada lijevom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići).

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Karaula, na magistralnom putu Žepče-Maglaj. U vremenu od 23 sata do pet sati ujutro kroz tunel će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BiHAMK-a.

NOVI BROJ INFORMATIVNOG CENTRA – 1325 

Umjesto dosadašnjeg telefonskog broja za upite o stanju na cestama – 1282, uveden je novi, izmijenjeni pozivni broj Informativnog centra BIHAMK-a 1325. Za pozive iz inostranstva tu je broj +387 33 212 773. Broj 1282 i dalje ostaje broj za pozive pomoći na cesti.

Continue Reading