Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

FHMZBIH: Danas pretežno oblačno vrijeme, u nizinama kiša, u višim područjima snijeg

03.04.2023.
ntvic.ba

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U noći sa ponedjeljka na utorak snijeg se očekuje i u nizinama Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu od 10 do 16 °C.

U utorak oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabim ili snijegom ili susnježicom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 3, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 12 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U četvrtak u Bosni umjeren do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 14°C.

Continue Reading