Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

FHMZBIH: Kiša u nizinama, na planinama slab snijeg

19.01.2023.
ntvic.ba

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima padaće slab snijeg. Ponegdje će i u nizinama sjeverozapadne Bosne biti susnježice i slabog snijega. Puhaće umjeren vjetar, na momente i pojačan, južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura uglavnom od 3 do 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U petak oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U nedjellju pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

Continue Reading