Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

FHMZBIH: U Bosni susnježica i snijeg, na jugu zemlje slaba kiša

20.01.2023.
ntvic.ba

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje će padati slaba kiša. 

Prijepodne padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka od -2 do 4, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva.

Jutarnja temperatura 0, a najviša dnevna temperatura oko 6 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Naredna tri dana oblačno sa padavinama

U subotu oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jakog vjetra može biti na području Krajine i jugozapadu Bosne. Temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C.

U nedjelju oblačno vrijeme većinom sa susnježicom i snijegom. U nizinama može padati i kiša. Na jugu zemlje samo kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu od 6 do 9°C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C.

Continue Reading