Connect with us

BIH

FZZZ: Mjera „Tražim poslodavca 2023“ od 29. do 31. maja

13.05.2023.
ntvic.ba

Federalni zavod za zapošljavanje saopćio je da će Javni poziv za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2023, biti otvoren 29., 30. i 31.5.2023. godine od 8 do 16 sati.  

S tim u vezi, obavještavaju se fizičke osobe koje su registrovane u evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH, da će online obrazac za apliciranje (TP1) biti dostupan na web portalu Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba) u meniju Projekti.   

Apliciranje poslodavaca, kao drugi korak u realizaciji ovog programa, bit će omogućeno 1.6.2023. godine putem online obrasca TP2, koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti.

Iz Zavoda napominju da su fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi  registrovati se na web portalu www.fzzz.ba najmanje osam dana prije objave javnog poziva, ukoliko to do sada nisu učinile.

Napominju također da je krajnji rok za registraciju 19.5.2023. godine do 16 sati.

– Poslodavci su u obavezi registrovati se dan prije podnošenja zahtjeva (TP2). Korisnici koji su se ranje registrovali, ne moraju to ponovo činiti, a preporučujemo da na vrijeme provjere da li je njihov profil aktivan, te da li su svi uneseni podaci još uvijek aktuelni – saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji, dostupno je na web stranici Zavoda.

Continue Reading