Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

JP Grijanje Kakanj: Obavijest o utvrđivanju nove cijene toplotne energije od strane JP EP BiH d.d. Sarajevo;JP Grijanje Kakanj

22.02.2024.
ntvic.ba

Obavještavamo potrošače toplotne energije iz sistema daljinskog grijanja da je Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine donijelo odluku o novom poskupljenju cijene toplotne energije koju obračunava prema Javnom preduzeće „Grijanje“ doo Kakanj. Novo poskupljenje iznosi 23 %, a ukupno sa prethodnim poskupljenjem čak 52 %, te će, na nivou godine, novim poskupljenjem JP Grijanje doo Kakanj plaćati toplotnu energiju 500.000KM više u odnosu na 2023. godinu.  Odluka o novom poskupljenju stupa na snagu 1. marta i traje do kraja aktuelne sezone grijanja.

U JP „Grijanje“ doo Kakanj su napravljene krajnje ozbiljne analize zbog novonastale situacije sa željom da se ustanove mogućnosti zaštite krajnjih korisnika od novog poskupljenja do kraja aktuelne sezone. Bez obzira što će to neminovno utjecati na poslovanje, a posebno na mogućnost novih investicija i ulaganja u sistem, Javno preduzeće „Grijanje“ Kakanj će učiniti napor da do kraja aktuelne sezone iz vlastitih sredstava nadomjesti razliku u cijeni kako potrošači ne bi plaćali veću cijenu.

Istovremeno, predstavnici JP „Grijanje“ Kakanj i lokalne zajednice će tražiti razgovor s predstavnicima Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine i Vlade F BiH. U razgovorima će biti naglašena činjenica da je grijanje Kaknja prije svega ekološki projekat i djelimična satisfakcija građanima Kaknja zbog velikih nedaća koje trpe zbog rada Termoelektrane Kakanj i da te činjenice trebaju biti iznad „kalkulativnih elemenata“ koje JP Elektroprivreda BiH spominje u svom dopisu, navodi se u saopštenju JP Grijanje Kakanj.