Connect with us

KAKANJ

Kakanj: Službe Civilne zaštite i tokom blagdana brinu o sigurnosti građana

21.04.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Iako je danas neradni dan i ramazanski Bajram građani dočekuju u svojim domovima, postoje oni koji ne odmaraju ni tokom vjerskih blagdana ni državnih praznika. Među njima su policijski služenici, timovi Hitne medicinske pomoći, vatrogasci. Svi oni su 24 sata u službi građana. Naša ekipa na bajramsko jutro posjetila je PVJ Kakanj.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kakanj na usluzi je građanima 24 sata. Za njih državni praznici i vjerski blagdani predstavljaju uobičajen radni dan u kojem su na usluzi građanima i spremni na intervencije u slučaju potrebe. Tokom, za većinu građana neradnih dana, vatrogasci se međusobno pomažu, solidarišu i jedni drugima izlaze u susret, a to znači da su vatrogasci islamske vjerospovijesti danas blagdan proveli u svojim domovima, a o sigurnosti građana brinule su njihove kolege, drugih konfesija.

– Danas smo za praznik zamjenili svoje kolege došavši u 5h ujutro kako bi naše kolege na vrijeme mogli obaviti vjerske i sve druge aktivnosti. Tako i oni zamijene nas u vrijeme naših blagdana. Nadopunjujemo se i naša Služba radi bez prestanka bez obzira na bilo kakve praznike – istakao je Srećko Pezer, dežurni vatrogasac.

Iako dežurnu ekipu čine trojica vatrogasaca poduzete su i mjere predostrožnosti što znači da su i ostali vatrogasci sve vrijeme u pripravnosti ukoliko dođe do nekog ozbiljnijeg požara ili neke druge intervencije.

– Danas smo mi dežurni, ali u preventivi imamo naše kolege koji su kod svojih kuća, a koji mogu u svakom trenutku pomoći nam u rješavanju bilo kakvih poteškoća i inetervencija – naglasio je Pezer.

PVJ Kakanj građanima stoji na raspolaganju ne samo danas nego i u svakom trenutku spremna da se odazve svakom njihovom pozivu, kako bi se građani Kaknja osjećali bezbijedno, poručili su kakanjski vatrogasci.

Continue Reading