Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Kolovoz pretežno mokar ili vlažan, u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost 

04.01.2024.
ntvic.ba

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Na području Kladnja, Srebrenika, Bihaća, Bosanskog Petrovca i Ključa skrećemo pažnju na povremeno jak vjetar.

Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Zenica- Nemila, Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Sanacioni radovi aktuelni su na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda nema radova.

Duga su zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Continue Reading