Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost preko planinskih prevoja, oprez zbog odrona

01.12.2023.
ntvic.ba

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja, a izdvajaju se putevi Posušje-Tomislavgrad, Kupres-Bugojno, Drvar-Bosanski Petrovac i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen).

Usljed porasta temperature učestali su odroni, a izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Mostar-Polog, Žitomislići-Doljani i Sarajevo-Foča. 

Iz BIHAMK-a savjetuju vozačima oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Continue Reading