Connect with us

RELIGIJA

Medžlis IZ Tešanj organizovao doček za hafiza Mustafu Sinanovića 

14.09.2023.
Preporod

Hafiz Mustafa Sinanović osvojio je četvrto mjesto na 43. međunarodnom takmičenju Kralj Abdulaziz za hifz, učenje i tumačenje Kur’ana u Mekki.Ovo takmičenje je okupilo 166 takmičara iz 117 zemalja svijeta koji su se takmičili u 5 kategorija, a svečano proglašenje pobjednika takmičenja održano je u srijedu 6. septembra 2023. godine u Velikoj džamiji.

Tom prilikom je princ Badr bin Sultan bin Abdulaziz, zamjenik guvernera Mekke, dodijelio vrijedne nagrade pobjednicima takmičenja u prisustvu ministra za islamske poslove KSA šeika dr. Abdul-Latifa bin Abdulaziza Al-Sheika, generalnog predsjednika Ureda za poslove Velike džamije i Poslanikove džamije, šejha dr. Abdulrahman bin Abdulaziz Al-Sudaisa, te brojnih predstavnika uleme i stručnjaka u oblasti učenja Kur’ana.

Mustafa Sinanović (sin Nurije i Tehvide) rođen u Tešnju 2003. godine. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu kao učenik generacije. Hifz je učio pred muhafizzom hafizom Ahmed-ef. Bukvićem, a titulu hafiza je pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice stekao januaru 2020. godine.

Ovo prestižno takmičenje okuplja hafize iz cijelog svijeta, a osvajanje četvrtog mjesta je zaista veliki rezultat.

Tim povodom Medžlis IZ-e Tešanj i džemat Dolac-Kotlanice orgaizovali su doček hafiza Mustafe Sinanovića u srijedu, 13.09.2023. na trgu u Tešnju u 19,00 sati, 

https://fb.watch/n2pX3BJOkc/

Continue Reading