Connect with us

BIH

Meteorolozi i za večeras najavili grmljavinu i pljuskove

19.07.2023.
meteobih (FHMZ BiH)

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo pretežno sunčano vrijeme. Uz jači razvoj oblačnosti od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 14:00 sati (°C): Bjelašnica 21; Ivan Sedlo 28; Sokolac 30; Bugojno i Srebrenica 32; Bihać, Gradačac, Livno, Sarajevo i Tuzla 33; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik 34; Trebinje 35; Široki Brijeg 36; Stolac 38; Mostar i Neum 39°C;

U Bosni djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Jače grmljavinsko nevrijeme se očekuje u jutarnjim satima, s tim što lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bi se zadržalo pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 34 do 38°C.

FHMZ BiH

Continue Reading