Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Mjestimično mokar kolovoz, poledica na dionicama u zasjenjenim stranama

03.02.2023.
ntvic.ba

Prema prikupljenim podacima saobraća se po vlažnom ili mjestimično mokrom kolovozu , dok poledice ima na dionicama u zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja. Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Izdvaja se šire područje: Sarajeva, Ključa, Sanskog Mosta i Bihaća. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Učestali su odroni kamenja na kolovoz i izdvajaju se putni pravci: Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.

Do 04.02. izvode se radovi na sanaciji dilatacije vijadukta Zalužani, na magistralnom putu Banja Luka-Klašnice, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Continue Reading