Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Mokar kolovoz u BiH, povećana opasnost od odrona kamenja zbog jakih udara vjetra

11.03.2024.
ntvic.ba

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, a zbog jakih udara vjetra upozorava se na opasnost od odrona kamenja na kolovoz, kao i na oboreno granje i drveće. 

Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa Gradiška-Laktaši (u mjestu Jurkovica) saobraća se  usporeno.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Continue Reading