Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

MUP ZDK: Bilten za 07.08.2023. godine

08.08.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 07.08.2023. godine, u 09,30 sati, u ulici Bulevar Kulina Bana, izvršena je krađa putničkog motornog vozila marke “Renault”, vlasništvo A.M. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 07.08.2023. godine, u 14.15 sati, u Trgovačkom centru Robot, od strane lica Č.S. (1997.) iz Kaknja, izvršena je krađa određene količine prehrambenih proizvoda. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 07.08.2023. godine, u 19,00 sati, u mjestu Varda, prilikom pregeda lica Š.M. (1987.) iz Visokog, pronađena su dva upakovana sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” i jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zavidovići

Dana 07.08.2023. godine, u vremenu od 22,00 do 10.55 sati, u mjestu Krivaja, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo K.M. iz Zavidovića. Tom prilikom otuđena je jedna zlatna ogrlica. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Tešanj

U toku noći 06/07.08.2023. godine, u vremenskom periodu od 23,00 do 02,35 sati, u mjestu Bukva, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” novca iz sedam automata samouslužne autopraonice “Gaudium”, vlasništvo B.I. iz Doboj Istoka. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Žepče

Dana 07.08.2023. godine, u vremenu od 02,00 do 07,00 sati, u mjestu Goliješnica, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, iz parkiranog kamper vozila marke “Fiat dukato”, vlasništvo F.J. iz Mađarske. Tom prilikom iz vozila je otuđen određeni iznos novca, bankovne kartice i lični dokumenti. Izvršen uviđaj od stane istražitelja Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 07.08.2023. godine, u 09,40 sati, u mjestu Radakovo, na magistralnom putu M-17, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo teretno motorno vozilo marke “Iveco” kojim je upravljao K.S. iz Istočne Ilidže i putničko motorno vozilo marke “Renault” kojim je upravljalo muško lice čiji identitet se utvrđuje, koji je tom prilikom smrtno stradao. Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pod nadzorom dežurnog tužioca.

Dana 07.08.2023. godine, oko 15,25 sati, u ulici Goraždanska, dogodila se željeznička saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala lokomotiva za održavanje pruge, vlasništvo Javnog preduzeća Željeznice FBiH, kojom je upravljao M.E. (1982.) iz Doboja i pješak-malodobno lice, rođeno 2013. godine, iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog tužioca .

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading