Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 06.03.2023. godine

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 18.02. do 06.03.2023. godine, u mjestu Obrenovci, izvršena je krađa inventara iz šadrvana, vlasništvo Z.E. iz Zenice. Nakon izvršene krađe, zapaljena je drvena konstrukcija šadrvana koji je u potpunosti izgorio. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I i inspektora za protivpožarnu zaštitu MUP-a ZDK, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenu od 18.02. do 06.03.2023. godine, u ulici Hamida, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” određene količine građevinskog materijala sa gradilišta stambenog objekta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 06.03.2023. godine dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, prijavljeno je otuđenje određene količine elektro kabla koji se nalazilo unutar objekta Ambulante porodične medicine Haljinići koja je locirana u krugu pogona Rudnika mrkog uglja Kakanj. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 06.03.2023. godine u 15,45 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf” kojim je upravljao Z.A. (1981) iz Visokog. Prilikom pregleda lica pronađena su četiri pakovanja sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Breza

Dana 06.03.2023. godine, Policijskoj stanici Breza prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Ugrožavanje sigurnosti” počinjeno na štetu lica A.H. iz Breze koji je putem mobilnog telefona primio SMS poruku sa prijetećim sadržajem. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Breza, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Usora

U toku noći 05/06.03.2023. godine, u mjestu Žabljak, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u Ugostiteljski objekat “Popss”, vlasništvo K.M. iz Usore. Tom prilikom otuđen je određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading