Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 09.03.2023. godine

10.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 09.03.2023. godine, u 21,20 sati, u ulici Juraja Neidharta, izvršeno je krivično djelo “Razbojništvo”, nad uposlenicama marketa “Hass komerc”. Tom prilikom, izvršilac je uz prijetnju hladnim oružjem-nožem, otuđio određeni iznos novca. Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika u saradnji sa građanima, lociran je i lišen slobode T.M. (1990.) iz Brčkog. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Visoko

Dana 09.03.2023. godine, u 21,40 sati, na šetalištu “Sicilija”, prilikom pregleda lica H.A. (1994.) iz Visokog, pronađena su četiri upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana” i jedan upakovani sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 09.03.2023. godine, u 20.10 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, prilikom pregleda i kontrole putničkog motornog vozila marke “Renault”, kod vozača M.S. (1992.) iz Kaknja, pronađen je jedan upakovani sadržaj praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 09.03.2023. godine, u 20.55 sati, u ulici 311. lahke brigade, od strane lica F.Dž. (1996.) iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” na naročito drzak način, tako što je prišao licu S.L. iz Kaknja, te mu iz torbice uzeo određeni iznos novca i cigarete a potom ga fizički napao. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 09.03.2023. godine, u 04,00 sati, u ulici Patriotske lige, prilikom pregleda lica H.U. (1993.) iz Brčkog, pronađena su dva upakovana sadržaja sa biljnom materijom koja svojim izledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

U toku noći 08/09.03.2023. godine, u mjestu Potočani, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo M.M. iz Tešnja. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stancie Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading