Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 13.02.2023.

14.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 13.02.2023. godine, u 10,45 sati, u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko, prilikom pregleda lica K.E. (2002.) iz Visokog, pronađen je sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ” Marihuana”. Lice zadržano u prostorijama za zadržavanje gdje zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 13.02.2023. godine, u 14,10 sati, dežurna služba Policijske stanice Tešanj je obaviještena da je u mjestu Tešanjka, izvršeno krivično djelo “Teška krađa” u pomoćni objekt vlasništvo L.D. iz Tešnja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

U toku noći 12/13.02.2023. godine, u mjestu Goliješnica, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke “Mercedes” vlasništvo Š.S. iz Žepča. Ovom prilikom otuđene su registarske tablice sa vozila i potvrda o registraciji vozila. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Žepče, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading