Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 19.02.2023. godine

20.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 19.02. 2023. godine, oko 19,00 sati, na magistralnom putu M 17, u mjestu Hece, od strane lica Z.K. (2001) i S.H., oba iz Zenice izvršeno je krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” i “Oštećenje tuđe stvari” na taj način što su osumnjičena lica zaustavili svoje vozilo pored vozila u kojem se nalazilo lice K.I. (1990.) iz Zenice, nakon čega su izašli iz vozila gdje je Z.K. ispalio jedan hitac u zrak iz vatrenog oružja (pištolj) dok je S.H., tvrdim predmetom, razbio prednje vjetrobransko staklo na vozilu u kojem se nalazio oštećeni K.I., nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 29.12.2022. godine do 19.02.2023. godine, u mjestu Arnauti, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću i pomoćni objekat vlasništvo A.M. iz Zenice. Tom prilikom izvršena je premetačina stvari i otuđena jedna ubodna pila, bušilica, dvije brusilice, trimer marke “Einhell” i aparat za varenje marke “Iskra”. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

Dana 19.02.2023. godine, u 11,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je u toku protekle noći, u mjestu Gornja Papratnica, izvršena sječa i krađa tri stabla graba iz šume vlasništvo S.M. iz Kaknja. Uviđaj na licu mjesta su izvršili istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

Dana 19.02.2023. godine, u 09,10 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Zavidovići, prijavljeno je da je u toku noći 18/19.02.2023. godine, izvršen pokušaj teške krađe iz prostorija firme Krivaja Mobel doo, Zavidovići, u stečaju. Tom prilikom isječena je određena količina elektro kabla od ventilacije sa vanjskog zida hale pogona “Namještaj 4” dok je u hali “Namještaj 5” otvoren je metalni ormar sa elektroinstalacijama odakle su otuđene aluminijske ploče i nosači osigurača. Otuđeni predmeti su pronađeni ispred pogona te su predati uposlenicima navedene firme. Izvršen uviđaj od strane službenika Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 19.02.2023. godine, u 01,30 sati, u mjestu Kotlanice, prilikom pregleda lica S.I. (2003.) iz Tešnja pronađena su dva pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice lišeno slobode i nad istim zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Vareš

Dana 19.02.2023. godine, u 16,55 sati, u ulici Zvijezda, izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke “VW-Golf”, kojim je upravljalo lice M.A. (1997.) iz Vogošće kod kojeg je pronađeno jedno pakovanje biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading