Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 22.05.2023. godine

23.02.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 22.05.2023. godine, u 14,55 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, prilikom legitimisanja i pregleda lica F.B. (2004.) iz Kaknja, pronađeno je jedno pakovanje praškaste materije koja svojim izgedom asocira na opojnu drogu “Speed”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 21.05.2023. godine u 22,10 sati, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Dobrinje, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza u rijeku Bosnu putničkog motornog vozila marke “Audi”, kojim je upravljao H.A. (1958.) iz Vogošće, koji je u nezgodi smrtno stradao. Nakon što su službenici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, uz pomoć pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko, izvukli tijelo unesrećenog i vozilo na obalu, od strane istražitelja Policijske stanice Visoko izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading