Connect with us

ZE-DO KANTON

MUP ZDK: Vijesti 122 za 29.01.2023.

30.01.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 29.01.2023. godine, u 20,10 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka, izvršena je kontrola i pregled lica B.V. (1983.) iz Zenice. Tom prilikom, pronađeno je jedno pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Kakanj

U vremenskom periodu od 22.01. do 29.01.2023. godine, u mjestu Čatići, na katoličkom groblju, od strane lica D.B. (1983.) iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Krađa”, gdje je tom prilikom otuđio mesingane prstenove sa nadgrobnih spomenika. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 29.01.2023. godine, u 13,30 sati, u mjestu Podbjelavići, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo Ć.V., Ć.S. i Ć.M., koji se trenutno nalaze u inostranstvu. Ovom prilikom je pričinjena materijalna šteta dok nije bilo otuđenja predmeta. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Breza

Dana 29.01.2023. godine, u 12,30 sati, u mjestu Borovi, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo firme “Seaman” doo, Sarajevo. Tom prilikom je otuđena određena količina tuš baterija, elektro utičnica, prekidača, tri table sa osiguračima, ormarići iz kupatila, plate električne peći, umivaonici i druge sanitarije. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Maglaj

Dana 29.01.2023. godine, u 16,15 sati, u ulici Hasana Brkića, u mjestu Novi Šeher, od strane lica S.D. (1971.) iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo “Oštečenje tuđe stvari”, na način da je isti, pod dejstvom alkohola (2,68 promila), oštetio ulazna vrata na kući vlasništvo Dž.M. iz Maglaja. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stranice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Tešanj

Dana 29.01.2023. godine, u 18,30 sati, na putu M4, u mjestu Kalošević, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Audi”, kojim je upravljao J.A. (2001.) iz Tešnja i putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, kojim je upravljala M.N. (1995.) iz Doboja. Oba vozača su zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading