Connect with us

ZE-DO KANTON

Na Atletskom stadionu Kamberovića polje održava se Međunarodno otvoreno prvenstvo i 19. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize

23.06.2023.
ntvic.ba

Na Atletskom stadionu Kamberovića polje održava se Međunarodno otvoreno prvenstvo i 19. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, čiji je organizator Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, a domaćin Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

Na igrama učestvuje 100 takmičara iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

U ime Vlada Zeničko-dobojskog kantona, kao pokrovitelja, igre je svečano otvorila premijerka Amra Mehmedić, koja je takmičarima poželjela dobre rezultate i dobrodošlicu u Zenicu i Zeničko-dobojski kanton.

Uputila je čestitke organizatorima za dobru organizaciju igara, naglasivši da kantonalna Vlada podržava sport, a posebno sport osoba s invaliditetom, jer je to važan segment u njihovoj resocijalizaciji i rehabilitaciji.

Svečanom otvorenju prisustvovala je i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić, pomoćnik federalnog ministra rada i socijalne politike Dobrica Jonjić te predsjednik Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH Mirsad Muftić.

Continue Reading