Connect with us

ZE-DO KANTON

Na UNZE počeo drugi upisni rok

30.08.2023.
ntvic.ba (A.K.)

Univerzitet u Zenici u okviru drugog upisnog roka objavio je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Zenici u akademskoj 2023/2024 . godini a ujedno je objavljen i konkurus za drugi ciklus. Nova akademska 2023/2024. godina na Univerzitetu u Zenici počet će 2. oktobra.

U novoj akademskoj 2023/2024. godini planirano je da se na osam fakulteta UNZE upiše preko 1 100 studenata. Nakon prvog upisnog roka na fakultetima UNZE preostalo je još negdje oko 50 % slobodnih mjesta. Najviše je slobodnih mjesta na Filozofskom fakultetu. Najveće interesovanje ove godine budući studenti iskazali su za Politehnički odnosno Fakultet inženjerstva i prirodnih nauka te Medicinski.

-Drugi upisni rok za studente prve godine prvog ciklusa studija počeo je 28.08. i trajat će do  15.09. Za drugi ciklus rok je nešto duži dakle od 28. augusta do 22. septembra. Što se tiče prvog roka on je uspješno okončan i mi smo zadovoljni inetresom budućnih studenata za naš Univeritet, istakla je Maša Alijević, prorektorica za nastavu i studentska pitanja UNZE.

Sa zeničkog UNZE poručili su da nude kvalitetne i respektabilne fakultete čije su diplome garancija znanja, kompetencija i u konačnici koji obrazuju kvalitetan kadar koji može odgovoriti zahtjevima tržišta rada. Svakako, i dalje će raditi na unaprjeđenju obrazovnog sistema a sve s ciljem da mladi UNZE prepoznaju kao odličnu priliku za dalje obrazovanje i usavršanje.

-Pozivam buduće studente da izaberu jedan od naših osam fakulteta jer mi nudimo mnogo toga, istakla je Alijević.

Nastava u novoj akademskoj 2023/2024. godina na Univerzitetu u Zenici počet će 2. oktobra. Do kada že biti okončan i drugi upisni rok.

Continue Reading