Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Oprez zbog magle i jakih udara vjetra na pojedinim putnim pravcima

08.02.2024.
ntvic.ba

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je suh ili mjestimično vlažan kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Dok se na dionicama: Bosanski Petrovac-Ključ, Ormanica-Gradačac i Simin Han- Banj Brdo upozorava na jake udare vjetra.

Tokom dana, zbog temperaturnih promjena, upozorava se na odrone kamenja na kolovoz, izdvajaju se putevi: Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Ribnica-Banovići, Tuzla-Kladanj-Olovo, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Continue Reading