Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Oprez zbog poledice i magle, na području Kupresa, Šuice, Livna i Glamoča jak vjetar

23.11.2023.
ntvic.ba

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu. Izdvajaju se dionice Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj). 

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna i Glamoča pričinjava jak vjetar. Magle ima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno se izdvaja šire područje: Makljena, Tomislavgrada i Bugojna, gdje je vidljivost jutros smanjena na oko 20 m. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Za danas su najavljeni radovi na postavljanju zaštitne ograde na putnom pravcu Jablanica-Blidinje, zbog čega će se u vremenu od 08 do 16:30 sati saobraćati usporeno, uz povremeno zauzimanje jedne trake.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja u prometu putničkih vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Continue Reading