Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Oprezno vozite: Zbog niskih temperatura moguća poledica na kolovozu

08.12.2023.
ntvic.ba

Zbog niskih temperatura vozače iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na širem području: Bihaća, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta, Kladnja i Banovića, Bugojna i Travnika.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreću pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka – Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica – Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik – Bugojno (preko Rostova), Bilješevo – Lašva, Ključ – Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići – Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Continue Reading