Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima na izlazu iz Bosne i Hercegovine

16.08.2023.
ntvic.ba

Duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima, pojačan je intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da je stanje na granicama promjenljivog inteziteta.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

I danas će se nastaviti radovi na asfaltiranju na magistralnom putu Buna-Tasovčići, zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Očekujemo gužve i vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Continue Reading