Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša

10.08.2023.
ntvic.ba

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kaduša. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta, naveli su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Continue Reading