Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Pojačana frekvencija vozila u blizini gradskih centara

26.10.2023.
ntvic.ba

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno suh i mjestimično vlažan kolovozu. Na širem području Bihaća, gdje pada slaba kiša, savjetuje se maksimalno oprezna vožnja prilagođena trenutnim uslovima na putu. Frekvencija vozila je pojačana, posebno u blizini većih gradskih centara. 

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 kod Žepča, pa se na mjestu radova saobraća naizmjenično i često se formiraju duže kolone vozila.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Paprasko), zbog čega je svakim danom, od 07.30 do 16.00 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08.00 do 16.00 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima. Na dionici Tuzla-Kalesija u toku su radovi u mjestu Miljanovci te se svakim danom, osim nedjelje, od 08.00 do 17.00 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Od danas je, zbog neophodnih radova, potpuno obustavljen saobraćaj na mostu na ilidži (M-5 Stup-Blažuj), pa se saobraćaj preusmjerava kroz naselje Lužani.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz BiHAMK-a. 

Continue Reading