Connect with us

RELIGIJA

Prijem za medijske radnike u Zeničkom muftijstvu

24.04.2023.
ntvic.ba (S.I.)

U okviru bajramskih aktivnosti muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević je upriličio prijem i druženje sa predstavnicima medija koji djeluju na području Muftiluka zeničkog.

Cilj prijema bio je zahvalnost za njegovanje univerzalnih vrijednosti, objektivno izvještavanje i veliki doprinos u praćenju projekata muftijstva ali i svih drugih važnih događaja za sve građane naše domovine.

– Mediji su glavna poveznica u brzom i transparentnom prenošenju informacija važnih za građane. Jako je bitno savjetovanje jednih sa drugima kako bi se društvo u kome živimo razvijalo u korist svih njegovih članova, bez obzira na pripadnost određenoj vjeri i naciji – naglasio je muftija.

Velikom broju medijskih radnika muftija je predstavio zeničko muftijstvo i važne projekte koji se rade intenzivno u posljednje vrijeme od kojih je istakao Islamski centar u Matuzićima, veliku džamiju i islamski centar u mjestu Nemila, kao i dva velika historijska projekta u gradu, kupovinu zgrade za IPF kao i projekat Islamskog centra u Zenici, multi funkcionalnog zdanja  koje će biti na usluzi svim građanima Zenice.

– To su infrastrukturni projekti koji mediji prate, uz one intelektualnog i duhovnog sadržaja -naglasio je muftija.

U muftijstvu su rekli da će ovaj prijem za predstavnike medija biti od sada tradicionalan uz obećanje za nastavak saradnje sa medijima, jako uspješne kao i do sada. To su potvrdili u razgovoru sa muftijom i prisutni medijski radnici.

Continue Reading