Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Sljedeće dvije sedmice promjenjivo vrijeme s kišom, uz pad temperatura

06.11.2023.
ntvic.ba

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavće u Bosni i Hercegovini tokom ove sedmice, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Prema srednjoročnoj prognozi više padavina prognozira se u južnim i jugozapadnim područjima zemlje.

“Nešto stabilnije vremenske prilike moguće se u četvrtak, kada u centralnim i sjevernim područjima, naročito u kotilnama može biti magle i niske oblačnosti. I dalje će se zadržati nešto toplije vrijeme u odnosu na prosjek za ovo doba godine. U četvrtak, u jutranjim satima na visoravnima moguća je pojava mraza”, navode iz FHMZ-a.

Minimalne temperature zraka variraće od tri do devet stepeni u Bosni, na području Hercegovine od sedam do 12 stepeni Celzijusa. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 12 do 17 stepeni u Bosni. Na jugu zemlje i do 19 stepeni Celzijusa.

“Promjenjivo vrijeme uz kišu izgledno je i u periodu od 13. do 20. novembra. Prema trenutnim raspoloživim modelima, u ovom periodu očekuje se i pad temperature zraka”, navodi se u srednjoročnoj prognozi FHMZ-a.

Jutarnje temperature kretaće se između nula i šest stepeni. Maksimalne očekivane temperature variraće između četiri do devet, u Hercegovini do 12 stepeni Celzijusa.

Continue Reading