Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima: Povoljni uslovi za vožnju, ima učestalih odrona

24.04.2023.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne vremenske uvjete, ali se i dalje upozorava na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Jajca (M-5/16 Jajce-Donji Vakuf) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Continue Reading