Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

Suh ili mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog magle i odrona

05.02.2024.
ntvic.ba

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je suh ili mjestimično vlažan kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, kao i na magistralnim putevima: Banovići-Živinice-Dubrave, Tuzla-Kalesija i Tuzla-Kladanj. Tokom dana, zbog temperaturnih promjena, upozorava se na odrone kamenja na kolovoz.

Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina (na području Balatuna), a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćaju. Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Bosanska Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Bosanska Gradiška, također je izmijenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Continue Reading