Connect with us

KAKANJ

Svečana sjednica OV Kakanj: Dodijeljena Petnaestoaprilska priznanja

17.04.2023.
ntvic.ba (A.T.)

Na svečanoj Sjednici OV Kakanj, povodom 15. aprila Dana Općine Kakanj, dodijeljena su petnaestoaprilska priznanja, priznanja koja Općina Kakanj dodjeljuje pojedincima, grupama i kolektivima za značajna ostvarenja i izuzetne uspjehe u radu, postignute u svim područjima društvenog života. Iz Kaknja su i sa ove svečanosti poslate poruke mira i nade u bolje sutra.

Svečana akademija i svečana sjednica Općinskog vijeća Kakanj, kruna su svih aktivnosti kojima su u Kaknju ove godine obilježeni Dan oslobođenja, Dan Općine i Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. U svom obraćanju, općinski načelnik je uz čestitke povodom ovih značajnih datuma uputio riječi podrške i poziv istrajnost u zalaganju i radu za dobrobit naše lokalne zajednice.

– Ono što je osnovna poruka moga govora jeste ustvari da budemo posebni i svoji, iako imamo dosta različitosti. Ali ta različitost nam omogućava da budemo bolji ljudi i da naš Kakanj bude bolji. Naš je cilj da učinimo život naših građana što boljim i prosperitetnijim – istakao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj.

– Sve protiče u jednom lijepom, prijateljskom i demokratskom ozračju i uistinu je lijep ambijent u kojem smo obilježili značajne datume u našoj lokalnoj zajednici – naglasio je Slaven Katičić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj.

Na ovoj svečanosti dodijeljena su i petnaestoaprilska priznanja Općine Kakanj, koja se svake godine dodjeljuju pojedincima, institucijama, ustanovama i kolektivima koji svojim radom doprinose razvoju i jačanju našeg Kaknja. Uručene su zahvalnice, plakete sa diplomom kao i najznačajnije priznanje grb Općine Kakanj. Najveće petnaestoaprilsko priznanje ove je godine dodijeljeno Malak Farmi za izuzetan doprinos u razvoju kakanjske poljoprivrede i promociji poljoprivrednih i turističkih potencijala naše općine.

– Ova nagrada je zasluga svih naših uposlenika, mi smo ponosni na ljude koji rade kod nas i koji učestvuju u kreiranju jednog lijepog projekta – kazao je Nedžmin Begić, direktor Malak Farme.

Uz čestitke i poruke pune optimizma, moglo se čuti i to da priznanja i zahvale pripadaju svima koji rade za dobrobit Kaknja i koji Kakanj nose u srcu. U muzičkom dijelu programa nastupili su mješoviti hor Kulturno umjetničkog društva „Fadil Dogdibegović“ Dikan i dječiji gradski hor.