Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

U BiH jutros povoljni vremenski uslovi za saobraćaj, umjerena frekvencija vozila

06.09.2023.
ntvic.ba

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćanja. 

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Berkovića i Bileće ka Trebinju.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas će, od 08 do 18 sati, dolaziti do povremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Banja Luka-Čađavica (dionica Han Kola-Stričići).

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Continue Reading