Connect with us

BIH

U BiH stižu zahlađenje i padavine

Danas tokom dana postepeno zahlađenje sa sjevera koje će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Prijepodne zahlađenje bi zahvatilo sjeverna područja, a u drugom dijelu dana će se proširiti na veći dio zemlje.

Na krajnjem jugu bi se zadržala kiša. Vjetar umjerene jačine. U Bosni će vjetar prijepodne promijeniti smjer sa juga na sjever, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer u večernjim satima.

U Bosni temperatura zraka prijepodne većinom između 5 i 11 stepeni, s tim što će u sjevernim područjima temperatura zraka početi da opada već prijepodne, a u drugom dijelu dana i u ostalim područjima. U Hercegovini bi se zadržalo toplo veći dio dana sa temperaturama od 8 do 16 stepeni, a zahlađenje se očekuje u večernjim satima.

U subotu prijepodne snijega bi bilo u centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje susnježica ili kiša. U drugom dijelu dana širom zemlje smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1 stepeni, na jugu od 2 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu do 8.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -6 stepeni, na krajnjem jugu do 2. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4 stepeni, na krajnjem jugu do 2. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 6 do 9.

Continue Reading