Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

U Bosni i Hercegovini danas sunčano i toplije vrijeme

14.02.2023.
ntvic.ba

U Bosni i Hercegovini će danas biti pretežno sunčano i postepeno toplije vrijeme, a na sjeveru i istoku umjereno oblačno. Magla će se ponegdje zadržavati duže tokom dana, uz hladnije vrijeme. Ujutro će biti hladno uz slab, a u višim predjelima umjeren mraz. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni, a na jugu i planinama povremeno jak. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U srijedu u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. U Bosni prije podne, po kotlinama i uz riječne tokove, magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 5 do 11, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U četvrtak sunčano vrijeme. Veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 7 do 13, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U petak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 5, a dnevna od 8 do 13, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Continue Reading