Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

U Bosni oblačno sa susnježicom i snijegom, u Hercegovini smanjenje oblačnosti

24.01.2023.
ntvic.ba

U Bosni će danas preovladavati oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine doći će do smanjenja oblačnosti.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Naredna tri dana oblačno sa slabim padavinama

U srijedu, 25.01.2023., u Bosni oblačno vrijeme, rijetko može padati veoma slab snijeg ili susnježica. U većem dijelu Hercegovine prije podne vedro. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu od 8 do 12°C.

U četvrtak, 26.01.2023., oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu od 6 do 10°C.

U petak, 27.01.2023., oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

Continue Reading