Connect with us

ZE-DO KANTON

U  nastavku operativne akcije “META 2” Uprave policije MUP-a ZDK, rano jutros započeti pretresi na 19 lokacija na području  Zeničko-dobojskog kantona

13.12.2023.
ntvic.ba

Rano jutros, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na 16 lokacija na području Kaknja i 3 lokacije na području Zavidovića.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “META 2”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, “Teške krađe” iz člana 287.Krivičnog zakona Federacije BiH i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Aktivnosti u okviru akcije “META 2” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici, Kaknju i Zavidovićima.

Tokom dana po okončanju naznačenih aktivnosti moći ćemo potvrditi više informacija o rezultatima akcije.