Connect with us

BIH

Udruženje Pomozi.ba počelo s podjelom iftara u Gazi

15.03.2024.
ntvic.ba (I.Š.)

Od prvog dana mjeseca Ramazana Udruženje Pomozi.ba iz Sarajeva počelo je s distribucijom iftara u Gazi. Dnevno se dijeli 300 iftara, te je plan do kraja Ramazana podijeliti 9.000 iftara za stanovnike Gaze koji doslovno gladuju i oskudijevaju i sa najosnovnijim prehrambenim proizvodima, kazala je to za našu televiziju Maja Arslanagić Hrbat, portparol Udruženja Pomozi.ba.

“Upravo zbog toga, pored iftara, plan nam je tokom ramazana u Gazu poslati i šest šlepera brašna, jednog od trenutno najpotrebnijih proizvoda, kako bismo i na taj način barem malo olakšali patnju tamošnjeg naroda”, naveli su iz Pomozi.ba.

Istakli su da je u proteklih pet mjeseci udruženje poslalo humanitarnu pomoć narodu Palestine u vrijednosti od 1.167.743,41 konvertibilnih maraka (KM).

“Do sada smo u nekoliko navrata donirali brašno, vodu, prehrambene pakete, šatore, medicinske potrepštine. U izbjegličkom naselju smo napravili toalete, donirali smo ambulantno vozilo i počeli sa podjelom toplih obroka za medicinsko osoblje bolnice Abu Yusuf Al-Najjar u gradu Rafah”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Iftar za stanovnike Palestine koji će se dijeliti svakog dana do kraja ramazana možete donirati putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih računa i Paypala udruženja sa naznačenom svrhom uplate “Iftar P”.

“Ramazansku akciju” u sklopu koje će se svakodnevno praviti iftari i podijeliti oko 1.000 tona hrane, Udruženje Pomozi.ba, pored Palestine, sprovodi i u Bosni i Hercegovini, Siriji i Jemenu. Akciju možete podržati i pozivom na telefonski broj 17022 kojim donirate dvije konvertibilne marke.

Continue Reading