Connect with us

ZE-DO KANTON

Uspješno organizovan IV planinarski pohod “15. april”

02.05.2023.
ntvic.ba

Proteklog vikenda planinarsko-sportsko društvo “POŠTAR” Zenica je organizovalo tradicionalni, četvrti po redu, planinarski pohod “15. april” kojem se pridružilo oko 150 učesnika iz nekoliko gradova, Zenice, Kaknja, Travnika, Doboja, Viteza, Bihaća i Doboj Istoka.

Učesnici planinarskog pohoda krenuuli su ispred osnovne škole “15 april” iz naselja Doboj kod Kaknja stazom dugom 15 kilometara do planinarskog doma Jedinci.

Dio planinarskog pohoda bio je i najmlađi učesnik Alim Šukman star samo 1,5 godinu, koji je ovu stazi prošao zajedno sa svojim roditeljima, kao i najstarija učesnica planinarskog pohoda 75- godišnja Milica Petrović, koja je sa lakoćom prepješačila stazu dugu 15 kilometara.

U planinarskom pohodu učestvovao i veliki broj učenika i nastavnika OŠ “15. april” Kakanj-Doboj koji su se odazvali pozivu organizatora.

Vrijedni članovi PSD “Poštar” Zenica su za sve učesnike planinarskog pohoda pripremili topli čaj i ukusan ručak. Za učesnike kao i za one koji su pomogli u organizaciji IV planinarskog pohoda “15 april” podijeljene su zahvalnice.

Organizovano je i svečano potpisivanje sporazuma o saradnji između OŠ. “15 april” Kakanj i planinarsko-sportskog društva “Poštar” 0Zenica, kroz koji će biti realizovane projektne aktivnosti koje će doprinijeti promociji škole i planinarskog društva na polju edukacije, obrazovanja, planinarstva i zaštite životne sredine.

Poslije potpisivanja sporazuma simbolično su zasađene dvije sadnice lipe u znak sjećanja na učenike škole “15. april”, Jusufa Durakovića i Sumeje Ibrahimspahić, koji zbog teške bolesti nažalost više nisu sa nama. 

Iz  PSD “Poštar” se nadaju da će saradnja biti plodonosna i korisna prije svega za učenike škole koji su se danas pokazali u najboljem svjetlu potvrđujući da imaju dobru kondiciju i da su organizovani, zahvaljujući svojim nastavnicima.

Planinarsko-sportsko društvo POŠTAR” Zenica već u junu planira organizaciju još jedne bitne međunarodne planinarske aktivnosti.

Continue Reading