Connect with us

ZE-DO KANTON

Vijesti 122 za 05.03.2023. godine

06.03.2023.
ntvic.ba

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 05.03.2023. godine, u 00,50 sati, u ulici Abdulaziza Aska Borića, u Ugostiteljskom objektu “Azura”, od strane lica D.K. (1998.) i C.V. (1997.), oba iz Zenice, upotrebom fizičke snage, izvršeno je nanošenje teških tjelesnih povreda licu Č.A. iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 25.02. do 05.03.2023. godine, u ulici Talića brdo, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” iz podrumskih prostorija, vlasništvo T.A. iz Zenice. Tom prilikom otuđena su dva bicikla. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 03.03. do 05.03.2023. godine, u mjestu Perin Han, na parking prostoru Benzinske pumpe “Ti-oil”, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” goriva iz pet parkiranih teretnih motornih vozila, vlasništvo firme “RGB-Transport” d.o.o, Vitez. Tom prilikom, iz rezeroara navedenih vozila otuđeno je oko 2.500 litara dizel goriva. Rad na dokumentovanju krivičnog djela su nastavili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Continue Reading