Connect with us

BIZNIS

VTKBiH objavila “Kalendar sajmova i manifestacija u Bosni i Hercegovini”

16.01.2023.
FENA

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavila je, kao i svake godine, “Kalendar sajmova i manifestacija u Bosni i Hercegovini” koji pruža detaljan i hronološki pregled najznačajnijih poslovnih događaja u zemlji.

Kalendar na jednom mjestu nudi sve neophodne kontakte kao važan preduslov za direktan nastup potencijalnih izlagača, odnosno posjetu nekom sajamskom događaju, izložbi, konferenciji, kongresu ili drugoj promotivnoj aktivnosti.

Na listi su ukupno 23 manifestacije među kojima su 3. međunarodni sajam turizma Banja Luka, 34. Međunarodni sajam knjiga i učila Sarajevo, Sarajevo Travel Fest 2023 – Sajam turizma i ugostiteljstva, 24. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, te 12. Sarajevo Business Forum.

U kalendaru su i Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos – Expo 2023., 3. Međunarodni sajam halal industrije Sarajevo, 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj, kao i 20. Međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2023.

Također, uvršteni su i drugi događaji poput 8. festivala kafe, čaja, čokolade i prateće opreme Cofee Fest Sarajevo 2022., 1. nacionalnog festivala vina, ribe i specijaliteta od ribe u Bijeljini, Dječijeg sajma Banja Luka 2023. te 10. festivala žestokog pića i rakija Spirit Fest Sarajevo 2023.

Iz VTK su izrazli nadu se da će taj kalendar dati adekvatan doprinos promociji privrednih potencijala Bosne i Hercegovine, kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu, te ojačati i unaprijediti saradnju i promociju privrednih aktivnosti.

Continue Reading