Connect with us

SPORT

Armin Fejzović i Merjema Fejzić najbolji sportisti općine Kakanj za 2022. godinu

16.02.2023.
ntvic.ba (Dž.H.)

U Kaknju je u organizaciji Sportskog saveza općine, održana manifestacija Izbora najboljih sportista Kaknja za 2022. godinu. Na početku manifestacije prisutnima su se obratili Izudin Neimarlija, predsjednik žirija i Mirnes Bajtarević načelnik Općine Kakanj. Tom prilikom čestitali su svim nagrađenim, ali i svim sportistima koji su u prethodnoj godini na raznim takmičenjima ostvarivali dobre rezultate, te na najbolji način promovisali općinu Kakanj.

Sportski savez proglasio je najbolje pojedince u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i najbolje sportske ekipe i trenere za proteklu godinu. Dodijeljena su i priznanja mladim nadama kakanjskog sporta, te specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta.

Dodjela priznanja mladim nadama kakanjskog sporta

Za najbolju sportistkinju općine Kakanj u 2022. godini proglašena je Merjema Fejzić iz Tekwando kluba “Nur”, a najbolji sportista je Armin Fejzović iz Odbojkaškog kluba “Kakanj 78”.

Najbolji sportista u sportista osoba sa invaliditetom je Nedim Delibašić iz Odbojkaškog kluba invalida „Kakanj 92“.

Na manifestaciji “Izbor sportiste godine” za najuspešniji sportski kolektiv izabran je Odbojkaški Klub “Kakanj 78”, koji je u 2022. godini stigao do titule prvaka BiH.

Dodjela specijalnih priznanja za razvoj sporta

Najbolji trener je Mirnes Ganić iz Košarkaškog kluba “Kakanj”, a najbolji sportski radnik Fuad Čatić iz Džudo kluba “Kakanj”.

Najuspešnija juniorka je Amna Mušija, članica Ženskog Odbojkaškog kluba “Kakanj”. Najbolji junior dolazi iz Streljačkog kluba “Sretno”, a on je Belmin Čizmić, trećeplasirani na prvenstvu FBiH i ekipni prvak Lige i prvenstva ZDK.

Najuspešnija kadetska sportska organizacija je FK “Rudar”, dok je u juniorskoj konkurenciji priznanje pripalo juniorima FK “Mladost” Doboj Kakanj.

Nagrada za životno djelo pripala je Ejubu Spahiću, koji je najveći dio svog života proveo radeći u Fudbalskom klub “Rudar”, u kojem je bio angažovan više od tri decenije.

Sportski događaj godine je Međunarodni tekwando turnir “Kakanj Open 2022“.

Kikbokser Ahmed Krnjić je dobitnik nagrade za doprinos afirmaciji grada Kaknja kroz sport.