Connect with us

ZE-DO KANTON

BHIKF najavila izlazak iz vladajuće koalicije u ZDK, iz KO SAD ZDK poručuju da će sa partnerima formirati stabilnu Vladu

26.04.2023.
ntvic.ba

Bosanskohercegovačka inicijativa-Kasumović Fuad održat će u naredna dva dana sjednicu Predsjedništva, na kojoj će odlučiti o svojim narednim koracima, najavio je danas medijima predsjednik te stranke Fuad Kasumović. Kasumović, razočaran činjenicom  da su zastupnici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na svom jučerašnjem zasjedanju prihvatili odnosno primili k znanju Izvještaj o finansijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona za 2020. godinu, Ureda za reviziju institucija  Federacije Bosne i Hercegovine, najavio izlazak te stranke iz vladajuće koalicije u ZDK-u.

– Prije svega, neprincipijelno je da Ured za reviziju Federacije Bosne i Hercegovine nađe desetine nepravilnosti i nezakonitosti u tom izvještaju, a napravi se koalicija SDA, SDP, DF i HDZ –  koji glasaju kao da ništa nije bilo. Znači, svi smo se mi u izbornoj kampanji obavezali da ćemo pokušati ispraviti sve greške i da će svako odgovarati za svoje. Očigledno, ovdje se radilo o kupovini određenih stranaka, a BHI-KF ostaje dosljedna sebi. Mi ćemo, vjerovatno u ova dva dana, imati Predsjedništvo i odlučit ćemo o svojim narednim koracima – poručio je Kasumović, te dodao Vlada ZDK će se praviti bez nas i apsolutno nas neće zanimati. Mi ne želimo varati građane.

– Kao što smo ranije tvrdili ova kolalicija u ZDK nema budućnost, to se i jučer potvrdilo kada se dogodio kolaps Vlade i Skupštine ZDK. Mi kao apsolutni izborni pobjednici posmatramo stvari, imamo kontakte sa partnerima i čekamo određene preporuke i očekujemo da ćemo u narednom periodu formirati jednu stabilnu Vladu koja funkcioniše – naglasio je Miralem Galijašević predsjednik KO SDA ZDK.

Continue Reading