Connect with us

SERVISNE INFORMACIJE

BiH: Narednih dana sunčano uz moguće slabe lokalne pljuskove

21.04.2023.
ntvic.ba

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, mjestimično sa kišom i pljuskovima očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana.

“U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju slabi lokalni pljuskovi, moguća je i slaba grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23 stepena Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH).

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom noći na nedjelju vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

U nedjelju se očekuje sunčanije vrijeme prije podne. U drugom dijelu dana se očekuje povećanje oblačnosti sa zapada. U poslijepodnevnim satima su mogući slabi lokalni pljuskovi u Bosni. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

Continue Reading